googlea832c7264a4d8240.html
top of page

לימודי צורפות למתחילות - מקצוע או תחביב?

לעיתים מתקשרות אליי נשים שרוצות ללמוד קורס צורפות למתחילות ומייד אחר כך מדגישות בפניי שאין הן מעוניינות להפוך זאת למקצוע ומטרת העיסוק היא רק לכיף, כתחביב. הכוונה שעוברת בין השורות היא, שהן אינן מעוניינות להשקיע זמן או כסף, אלא להגיע ובזריזות לצרוף תכשיט לבחירתן. אני יכולה להבין את הרצון ואת המחשבה, רק שאני לא חוג וצורפות לא ניתן ללמוד "על הדרך".

בסטודיו אני מתייחסת לכולן באופן שווה ולא משנה מה כל אחת מתכננת לעשות עם הידע שרכשה. הסיבה פשוטה, כדי להצליח להגות רעיון, לגשת לשולחן וליצור תכשיט עד לרמת המוצר המוגמר, צריך ללמוד שלב אחר שלב. אם נדלג על תחנות בדרך, לא נגיע לתוצאה הרצויה.


ללמוד את המתכת כדי להצליח ליצור בלימודי צורפות מתחילות

יום אחד התקשרה אליי מישהי וביקשה ללמוד להכין צמידים, רק צמידים. אמרתי לה שזה בערך כמו לגשת ללימודי ארכיטקטורה מתוך הרצון ללמוד לבנות רק פנטהאוז, ללא יסודות או תשתית.

לכל חומר יש תכונות: עץ, חימר ומתכות. כדי לעבוד עם מתכת צריכים להבין מהם תהליכי העבודה הנכונים, מהי הכימיה של החומר, לרכוש ידע ומיומנות. צורפת טובה היא קוסמת במתכת, היא מבינה אותה, בדיוק כמו שנגר מבין בעץ. כשהצורפת פחות טובה, המתכת היא זו ששולטת בה. מי שיודעת לעבוד עם מתכות, תצליח לגרום להן להיות מה שהיא רק תרצה. אבל כדי להגיע לרמה כזו של שליטה, צריך ללמוד באופן מתודי. למידה שכזו בונה בסיס איתן וממנו השמים הם הגבול.


לאורך השנים פגשתי נשים שהראו לי בגאווה עבודות צורפות שעשו. התכשיטים היו עם תפרים בולטים וגימור שאינו איכותי. כששאלתי אותן על כך הן אמרו, "מה זאת אומרת? זו עבודת יד."

צורפות בעבודת יד יכולה להיות ללא רבב. כשזה אינו המצב – העבודה שנעשתה אינה טובה מספיק. התלמידות שלומדות אצלי מגיעות לשלב שבו הן לא קונות תכשיטים רק כי הם יפים. הן מסתכלות על הגימור, יודעות מה לחפש ומבחינות באיכות העבודה.



תרגיל ראשון בלימודי צורפות מתחילות - ניסור שושנה במתכת פליז
לימודי צורפות מתחילות - ניסור של שושנה במתכת פליז

ובכל זאת, מה ההבדל בין צורפת מקצועית לחובבת?

צורפת מקצועית היא זו שרוצה לעסוק בצורפות, להקים בית עסק או להצטרף לעסק קיים ולהרוויח כסף מהמקצוע. זו שמעוניינת לצרוף כתחביב עושה זאת לשם ההנאה ללא רצון להשתכר. ועדיין, כדי להגיע לטבעת, לשרשרת או לצמיד – יהיה על שתיהן לעבור את אותה הדרך, לפחות בהתחלה.

בלימודי צורפות למתחילות כולן מתנסות באותם שלבים ועושות את אותם התרגילים, כשאני מעניקה את אותה ההתייחסות, ההנחייה ותשומת לב. כל תרגיל שאני מלמדת, בנוי על השלב שקדם לו, כשאנחנו תמיד חוזרות על מה שלמדנו ומוסיפות עליו עוד ידע וטכניקה. התקדמות זו מאפשרת ללמוד, להשתפר ולרכוש מיומנות וביטחון בעבודה עם המתכת.

לימודי צורפות למתחילות אצלי בסטודיו, מותאמים לקצב האישי של כל אחת ויכולים להסתיים תוך שנה, שנתיים ואף יותר. לאחר שהבסיס נרכש אני מתאימה את המשך הלמידה למטרות של התלמידה.



תליון שושנה מפליז שנעשה במסגרת לימודי צורפות
תליון שושנה. התלמידה: אילנה אקסנפלד

למי השיעורים שלי מתאימים?

אני מאמינה שכדי להגיע לתוצאה טובה בכל דבר, צריך ללמוד את הנושא הנבחר לעומק. מאחר וצורפות היא אומנות שאינה מאפשרת אחרת, העוסקות בה חייבות ללמוד אותה באופן שיטתי. מי שמחפשת מקום שיעזור לה ללמוד את המקצוע ולהגשים את החלום להיות צורפת – הגיעה למקום הנכון. מי שרוצה לצרוף כתחביב ולקבל את כל הכלים שיאפשרו לה לעשות זאת בעתיד באופן עצמאי – הגיעה גם היא למקום הנכון. צורפות שלמדו ורוצות לחזק את הידע בדרך לקולקציה משלהן, יכולות ליצור קשר ולהצטרף למסלול הליווי האישי. ואם אין לכן ידע קודם? הכול בסדר, אנחנו מתחילות מהתחלה.


נתראה בפוסט הבא :)

ואם תרצי לשמוע עוד על לימודי צורפות למתחילות תוכלי לדבר איתי ואשמח לעזור.





Commenti


bottom of page